Αξιολόγηση Τυριών
Ο μέσος όρος κατανάλωσης τυριού ανά άτομο στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε. είναι 25 κιλά το χρόνο από τα οποία το 50% φέτα. Παραθέτουμε παρακάτω τη διατροφική αξία από συνηθισμένα Ελληνικά και ξένα τυριά και τα γενικά μας συμπεράσματα. Ελληνικά Τυριά Διατροφική Αξία ανά 30 γρ. Ανθότυρο Ηπείρου: Θερμίδες: 68, Πρωτεΐνη: 4,4 gr., Λιπαρά: 5 gr., Ασβέστιο: 71 mg Ανθότυρο Κρήτης: Θερμίδες: 54, Πρωτεΐνη: 3,5 gr., Λιπαρά: 4,2 gr., Ασβέστιο: 60 mg Ανθότυρο Μακεδονίας: Θερμίδες: 53, Πρωτεΐνη: 3,4 gr., Λιπαρά: 4 gr., Ασβέστιο: 55 mg Γραβιέρα Κρήτης: Θερμίδες: 118, Πρωτεΐνη: 7,7 gr., Λιπαρά: 9,7 gr., Ασβέστιο: 267 mg Γραβιέρα Νάξου: Θερμίδες: 123, Πρωτεΐνη: 8,8 gr., Λιπαρά: 9,7 gr., Ασβέστιο: 338 mg Κασέρι Μακεδονίας: Θερμίδες: 113, Πρωτεΐνη: 7,7 gr., Λιπαρά: 9 gr., Ασβέστιο: 267 mg Κασέρι Νήσων Αιγαίου: Θερμίδες: 88, Πρωτεΐνη: 7,6 gr., Λιπαρά: 6,4 gr., Ασβέστιο: 270 mg Κασέρι Ηπείρου: Θερμίδες: 110, Π...
0 comments