Πολύχρωμη σαλάτα

Υλικά για 4 μερίδες:

  1 μεγάλη καρδιά μαρουλιού
  1/2 ματσάκι ρόκα
  2 ώριμες ντομάτες
  1 αγγούρι
  2 βραστές πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  κάππαρη - 2 κλωναράκια καππαρόφυλλα
  αλάτι - ελαιόλαδο


Ολη η νοστιμιά αυτής της σαλάτας έγκειται στη φρεσκάδα των υλικών που οφείλουν να είναι ζωντανά, στις φρεσκοβρασμένες πατάτες, στο πολύ καλό ελαιόλαδο. Απλά τοποθετείς τα λαχανικά, αν είναι δυνατόν ολόκληρα για να ξεχωρίζει η φρεσκάδα τους σε μια πιατέλα, κόβοντας μόνο το αγγούρι και τις ντομάτες, αλατίζεις με χοντρό αλάτι και περιχύνεις με λίγο ελαιόλαδο, καλύτερα να είναι αγουρέλαιο. 
Δεν υπάρχει καλύτερη παρέα για το ψάρι στη σχάρα.

Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη

0 comments