Σαλάτα Γκιουνεσλί (που σημαίνει ηλιόλουστη)


Υλικά για 4 μερίδες:



  1 ματσάκι ρόκα
  100 γρ. ρεβίθια
  1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  μισό κουταλάκι κύμινο
  1 ψιλοκομμένο σκόρδο
  το χυμό ενός λεμονιού
  2 βρασμένα al dente παντζάρια κομμένα σε ροδέλες
  ελαιόλαδο



Διαδικασία:

Αποβραδίς μουσκεύουμε τα ρεβίθια και τα μαγειρεύουμε ως εξής: τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο, την πιπεριά και το κρεμμύδι, προσθέτουμε νερό να τα σκεπάζει, αλατίζουμε και τα ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν χωρίς καθόλου ζουμί. Σε ένα πιάτο χοντροκόβουμε τη ρόκα, προσθέτουμε στη μέση τα ρεβίθια και στολίζουμε γύρω γύρω το πιάτο με τις φέτες του παντζαριού. Περιχύνουμε με τη σος, αφού χτυπήσουμε καλά το ελαιόλαδο, το χυμό του λεμονιού, το σκόρδο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.




















Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη

0 comments