Πάπια με κάστανο και καρύδι

Υλικά για 4 μερίδες:


  4 φιλέτα πάπιας ή μια πάπια στα 4
  300 γρ. βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα (υπάρχουν έτοιμα)
  1 πράσο σε ροδέλες
  4 σκ. σκόρδο
  1 ποτ. κονιάκ
  1 ποτ. ερυθρό κρασί
  200 γρ. ψίχα καρυδιού
  1 κομματάκι γαλάγκη ή 2 σπυριά μπαχάρι μ' ένα κομματάκι κανέλα
  1 φύλλο δάφνης
  αλατοπίπερο



Διαδικασία:
Τσιγαρίζουμε την πάπια από την πλευρά της πέτσας χωρίς λιπαρή ουσία, μια που θα βγάλει η ίδια. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε το πράσο. Κι όταν με τη σειρά του ροδίσει κι εκείνο, προσθέτουμε τα μπαχάρια, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί. Μόλις πάρει βράση, βάζουμε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και σιγοβράζουμε. Μόλις 10΄ προ του τέλους προσθέτουμε τα κάστανα και 5΄ πριν τον πολτό που φτιάξαμε χτυπώντας στο μπλέντερ τα καρύδια και τα σκόρδα. Σερβίρουμε με βραστή πατάτα.


Προετοιμασία: 30΄


Μαγείρεμα: 30΄










Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη

0 comments