Υλικά για 4 μερίδες:
• 400 γρ. πεσκανδρίτσα κομμένη σε μέγεθος τας κεμπάπ (ή μόνο μάγουλα)
• 20 γαρίδες καθαρισμένες
• 1 κτσ ψιλοκομμένο βασιλικό
• 1 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 κτσ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (chives)
• λευκό και πράσινο τριμμένο πιπέρι
• χυμός 1 λεμονιού και 1/2 κτγ ξύσμα λεμονιού
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• 1/2 λ. νερό ή ζωμός ψαριού ή μπισκ
• αλάτι
• 3 φλ. τσαγιού ψιλή χυλοπίτα
• μερικά κομματάκια βούτυρο
Διαδικασία:
Τσιγαρίζουμε πεσκανδρίτσα και γαρίδες σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι και μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και μεταφέρουμε σε γιουβέτσι ή ατομικά γιουβέτσια. Μαγειρεύουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, όσο να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνουν οι χυλοπίτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε υγρό.
Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη
• 20 γαρίδες καθαρισμένες
• 1 κτσ ψιλοκομμένο βασιλικό
• 1 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
• 1 κτσ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (chives)
• λευκό και πράσινο τριμμένο πιπέρι
• χυμός 1 λεμονιού και 1/2 κτγ ξύσμα λεμονιού
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• 1/2 λ. νερό ή ζωμός ψαριού ή μπισκ
• αλάτι
• 3 φλ. τσαγιού ψιλή χυλοπίτα
• μερικά κομματάκια βούτυρο
Διαδικασία:
Τσιγαρίζουμε πεσκανδρίτσα και γαρίδες σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι και μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και μεταφέρουμε σε γιουβέτσι ή ατομικά γιουβέτσια. Μαγειρεύουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, όσο να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνουν οι χυλοπίτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε υγρό.
Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη
0 comments