Γιουβέτσι πεσκανδρίτσας

Υλικά για 4 μερίδες:
  400 γρ. πεσκανδρίτσα κομμένη σε μέγεθος τας κεμπάπ (ή μόνο μάγουλα)
  20 γαρίδες καθαρισμένες
  1 κτσ ψιλοκομμένο βασιλικό
  1 κτσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  1 κτσ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (chives)
  λευκό και πράσινο τριμμένο πιπέρι
  χυμός 1 λεμονιού και 1/2 κτγ ξύσμα λεμονιού
  1 ποτήρι λευκό κρασί
  1/2 λ. νερό ή ζωμός ψαριού ή μπισκ
  αλάτι
  3 φλ. τσαγιού ψιλή χυλοπίτα
  μερικά κομματάκια βούτυρο


Διαδικασία:
Τσιγαρίζουμε πεσκανδρίτσα και γαρίδες σε τηγάνι με ελάχιστο λάδι και μόλις πάρουν λίγο χρώμα, προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά και μεταφέρουμε σε γιουβέτσι ή ατομικά γιουβέτσια. Μαγειρεύουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, όσο να απορροφηθούν τα υγρά και να γίνουν οι χυλοπίτες. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε υγρό.


Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη

0 comments