Νουντλ; με μοσχάρι και λαχανικά

Υλικά για 4 μερίδες:


  500 γρ. φιλέτο σε πολύ λεπτές φετούλες (στα μεγάλα σούπερ μάρκετ θα το βρείτε έτοιμο κομμένο)
  1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
  1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  1 κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες και ό,τι άλλο λαχανικό σας αρέσει
  3 κουταλιές καλαμποκέλαιο
  3 κουταλιές τσέρι
  1 κουταλιά σάλτσα σόγιας
  1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  2 κουταλιές του γλυκού σησαμέλαιο
  αλάτι
  1 πακέτο νουντλς


Βράζουμε τα νουντλς. Σοτάρουμε το σκόρδο σε καυτό λάδι και σε ένα μεγάλο τηγάνι με χοντρό πάτο, αν δεν έχουμε γουόκ. Προσθέτουμε το κρέας και το σοτάρουμε για 3 λεπτά. Και τα υπόλοιπα λαχανικά. Σβήνουμε με το τσέρι, προσθέτουμε τη σόγια, λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τα noodles. Από πάνω ψιλοκόβουμε ένα φρέσκο κρεμμυδάκι και ραντίζουμε με το σησαμέλαιο.

0 comments