Υλικά για 4 μερίδες:
• 250 γρ. πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους, 500 γρ. φρέσκο σπανάκι
• 1 καυτερή πράσινη πιπερίτσα
• 2 κουταλίτσες ψιλοκομμένο σκόρδο
• 2 κουταλίτσες τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, 2 κουταλιές φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, 40 γρ. βούτυρο, αλάτι
Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις πατάτες για 4΄. Προσθέτουμε την πιπερίτσα σκισμένη στη μέση, το σκόρδο, το τζίντζερ κι ανακατεύουμε για 2΄. Προσθέτουμε το σπανάκι, το κόλιανδρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 10΄ με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Πριν σερβίρουμε, προαιρετικά περιχύνουμε το φαγητό με λίγο λιωμένο βούτυρο.
Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη
• 250 γρ. πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους, 500 γρ. φρέσκο σπανάκι
• 1 καυτερή πράσινη πιπερίτσα
• 2 κουταλίτσες ψιλοκομμένο σκόρδο
• 2 κουταλίτσες τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, 2 κουταλιές φρεσκοκομμένο κόλιανδρο, 40 γρ. βούτυρο, αλάτι
Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τις πατάτες για 4΄. Προσθέτουμε την πιπερίτσα σκισμένη στη μέση, το σκόρδο, το τζίντζερ κι ανακατεύουμε για 2΄. Προσθέτουμε το σπανάκι, το κόλιανδρο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για 10΄ με σκεπασμένη την κατσαρόλα. Πριν σερβίρουμε, προαιρετικά περιχύνουμε το φαγητό με λίγο λιωμένο βούτυρο.
Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη
0 comments