Φατους

Υλικά για 4 μερίδες:


  1 ντομάτα ψιλοκομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια,
  1 αγγούρι ψιλοκομμένο σε μικρά κυβάκια
  1 μέτριο ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  1 πιπεριά ψιλοκομμένη σε πολύ μικρά κυβάκια
  1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
  ελάχιστο ξίδι
  3 κουταλιές της σούπας λάδι
  1 αραβική πίτα καλοψημένη σε φρυγανιά και σπασμένη σε μικρά κομματάκια


Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε για 1 ώρα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά τους. Τα ανακατεύουμε καλά με το λάδι, το αλάτι και μερικές σταγόνες ξίδι. Αμέσως πριν σερβίρουμε τρίβουμε από πάνω την αραβική πίτα. Αν το θέλουμε πιο πικάντικο, μπορούμε να τηγανίσουμε την πίτα σε ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει τραγανή.



Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη

0 comments