Πένες με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Υλικά για 4 μερίδες:

  1 πακέτο πένες
  2 μεγάλες, πολύ ώριμες ντομάτες
  2 κουταλιές κονκασέ
  1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  ελαιόλαδο
  ελάχιστη ζάχαρη


Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα περασμένη από τον τρίφτη μαζί με το κονκασέ. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να απορροφήσει τα υγρά της και προς το τέλος προσθέτουμε το μπούκοβο και το μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά με τις πένες που έχουμε βράσει
al dente και σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι και φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα.


Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη

0 comments