Για 4 άτομα
• Κάπου 1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες ώριμες,
• 1 καρότο και ένα κρεμμύδι σε φέτες,
• 1 σκ. σκόρδο,
• 1 λ. ζωμό λαχανικών ή πουλερικών,
• 1 πρέζα αλάτι,
• αλατοπίπερο,
• 1 φύλλο δάφνης,
• 1 πρέζα θυμάρι,
• 1 κοφτή κτσ γλυκιά πάπρικα,
• 1 χούφτα ζυμαρικό (μανέστρα, κισκίς),
• τουλάχιστο 1 τσούσκα ή 2 πρέζες μπούκοβο
Τσιγαρίστε ελαφρά τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τις ντομάτες και το ζωμό. Αφήστε να σιγοβράζει περίπου μισή ώρα. Οταν μείνει περίπου 1 λίτρο υγρού, ρίξτε 1 χούφτα ζυμαρικού. Σερβίρεται ζεστή ή παγωμένη με λίγο λάδι και, αν θέλετε, λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.
Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη
• Κάπου 1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες ώριμες,
• 1 καρότο και ένα κρεμμύδι σε φέτες,
• 1 σκ. σκόρδο,
• 1 λ. ζωμό λαχανικών ή πουλερικών,
• 1 πρέζα αλάτι,
• αλατοπίπερο,
• 1 φύλλο δάφνης,
• 1 πρέζα θυμάρι,
• 1 κοφτή κτσ γλυκιά πάπρικα,
• 1 χούφτα ζυμαρικό (μανέστρα, κισκίς),
• τουλάχιστο 1 τσούσκα ή 2 πρέζες μπούκοβο
Τσιγαρίστε ελαφρά τα καρότα, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέστε τις ντομάτες και το ζωμό. Αφήστε να σιγοβράζει περίπου μισή ώρα. Οταν μείνει περίπου 1 λίτρο υγρού, ρίξτε 1 χούφτα ζυμαρικού. Σερβίρεται ζεστή ή παγωμένη με λίγο λάδι και, αν θέλετε, λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.
Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη
0 comments