Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι

Υλικά για 4 μερίδες:


•   2 φιλέτα κοτόπουλου, χωρίς πέτσα σε μπουκιές
•   1 κρεμμύδι σε ψιλές ροδέλες
•   2 σκ. σκόρδο λιωμένες
•   λίγο λάδι
•   αλάτι - πιπέρι
•   1 κτγ σκόνη κόλιανδρου
•   1 κτγ πάπρικα
•   1 κτγ κιτρινόριζα (κουρκουμάς)
•   1 κτγ σκόνη πιπερόριζα
•   1 κτγ μπαχάρι
•   1 ή 2 πρέζες τσίλι


Διαδικασία:


Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη μισή ποσότητα μπαχαρικών, το αλατοπίπερο, το λάδι και τα σκορδοκρέμμυδα. Αφήνουμε για δύο ώρες, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο ανακατεύοντας. Αφήνουμε για άλλες δέκα ώρες στο ψυγείο. Το μπελαλίδικο είναι ό,τι πρέπει πρώτα να σκουπίσουμε τις μπουκιές από τη γιαουρτομαρινάδα πριν τις τσιγαρίσουμε, για να ροδίσουν. Μόλις γίνει αυτό, προσθέτουμε τα άλλα μισά μπαχαρικά στο τηγάνι και σβήνουμε με νερό. Σιγομαγειρεύουμε έως ότου γίνει το κοτόπουλο, προσθέτοντας λίγο νερό μόλις χρειάζεται. Στο τέλος, ξαναρίχνουμε το γιαούρτι με τα μπαχαρικά - η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή και να ανακατεύουμε συνεχώς. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι.


Προετοιμασία:
15΄
Μαρινάρισμα: 12 ώρες
Μαγείρεμα: 20΄



Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη

0 comments