Σπαγκέτι με κιμά με δεντρολίβανο και εσπεριδοειδή

Για 4 άτομα


  1 πακέτο σπαγκέτι
  μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά από λάπα
  2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
  το χυμό από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι
  3 μεγάλες ώριμες ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
  1 ποτηράκι λευκό ξηρό, φρουτώδες κρασί
  2 κλωναράκια δενδρολίβανο
  ελαιόλαδο-αλάτι-πιπέρι


Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τον κιμά και σβήνουμε με το κρασί και το χυμό των εσπεριδοειδών. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε τη σάλτσα σκεπασμένη για 20 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε το δενδρολίβανο, το ξύσμα και το αλάτι και σιγοβράζουμε για άλλα δέκα λεπτά. Ανακατεύουμε με τα μακαρόνια και σερβίρουμε με παρμεζάνα ή τριμμένη κεφαλογραβιέρα.


Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη

0 comments