Υλικά για 4 μερίδες:
• 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες
• 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 2 μέτρια κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη
• 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
• 1 κρασοπότηρο τσίπουρο
• 3 κλωναράκια φασκόμηλο
• ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας, το τζίντζερ και το καρότο στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει απαλά, χωρίς να τσιγαριστεί. Σβήνουμε με το τσίπουρο, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το φασκόμηλο, αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, στη μέση προσθέτουμε ακόμη λίγο τσίπουρο και λίγο νερό.
Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη
• 1 κιλό μοσχάρι για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες
• 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
• 2 μέτρια κρεμμύδια περασμένα από τον τρίφτη
• 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
• 1 κρασοπότηρο τσίπουρο
• 3 κλωναράκια φασκόμηλο
• ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι
Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κρέας, το τζίντζερ και το καρότο στο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει απαλά, χωρίς να τσιγαριστεί. Σβήνουμε με το τσίπουρο, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το φασκόμηλο, αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κρέας να σιγοψηθεί μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με τη σάλτσα του. Αν χρειαστεί, στη μέση προσθέτουμε ακόμη λίγο τσίπουρο και λίγο νερό.
Aπό τον Αλέξανδρο Γιώτη
0 comments