Όλα στα κάρβουνα; …..Μέρος τρίτο
Απολαύστε το
Το
σωστό ψήσιμο στα κάρβουνα έχει όλα τα καλά του φούρνου, αλλά κάνει πιο εύγευστα τα
φαγητά, ειδικά τα κρεατικά και τα ψάρια. Όπου υπάρχει πλούσιο άρωμα καπνού,
υπάρχει και νοστιμιά. Μπορείτε να απολαύσετε την γεύση των ψημένων στα κάρβουνα
φαγητών σας, ακόμα και αν δεν θέλετε να χάσετε βάρος. Τα λιγότερα σε λιπαρά
φαγητά σας, είναι ένας καλός τρόπος για να κρατήσετε το ιδανικό σας βάρος.
Κρέας με λιγότερες θερμίδες
Τα
κρεατικά είναι η πρώτη επιλογή τροφίμων που επιλέγουν οι περισσότεροι να ψήσουν
στα κάρβουνα. Όταν ψήνετε το κρέας και τα πουλερικά σας, αυτά έχουν μειωμένη
περιεκτικότητα σε λιπαρά, διότι καθώς ψήνετε το κρέας πάνω στην σχάρα στάζει το
λίπος του. Το αποτέλεσμα είναι υγιεινά γεύματα, τα οποία καθιστούν ευκολότερο
να διαχειριστείτε μια διατροφή χαμηλή σε λιπαρά. Έτσι αυτός ο τρόπος
μαγειρέματος βοηθά ακόμα και όσους δεν έχουν να χάσουν κιλά, να διατηρήσουν το
ιδανικό τους βάρος.
Λαχανικά στα κάρβουνα

Δοκιμάστε ντομάτες ψητές με ελαιόλαδο
Ωμές οι
ντομάτες είναι πλούσιες σε λυκοπένιο, μια καροτενοειδή ουσία που
δίνει στην ντομάτα το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα της. Το ψήσιμο της ντομάτας
απελευθερώνει περισσότερο λυκοπένιο. Ρίξτε πάνω στη ντομάτα ελαιόλαδο και
ψήστε μέχρι η φλούδα της να σπάσει. Το λυκοπένιο είναι λιποδιαλυτή ουσία και το
ελαιόλαδο βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει περισσότερο. Μια από τις ιδιότητες
του λυκοπενίου είναι ότι μειώνει τα λιπίδια του αίματος μετά την κατανάλωσή
του.
0 comments