Φρυγανισμένο ψωμί με τόνο και πράσινη σάλτσα

Χρόνος: 15 λεπτά
Δυσκολία 1/5

Υλικά για τέσσερα άτομα:
- 8 φέτες ψωμί μπαγκέτα
- 300g Τόνος σε Ελαιόλαδο
- 1 βρασμένο αβγό
- μαϊντανός
- 1 κουταλιά κάπαρη σε ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φρέσκια καυτερή πιπερίτσα τσίλι (κατά την προτίμησή σας)
Συνδυάζεται απίθανα με φρέσκα λαχανικά και ένα φρούτο!

Εκτέλεση:
1. Αφαιρέστε τα φύλλα του μαϊντανού από το μίσχο τους. Ψιλοκόψτε τα μαζί με την κάπαρη και το σκόρδο και βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε την πιπερίτσα τσίλι (κομμένη σε ροδέλες) και το βρασμένο αβγό (σε κομματάκια). Προσθέστε λίγο από το λάδι του τόνου και ανακατέψτε.
2. Φρυγανίστε τις φέτες του ψωμιού στη σχάρα ή στο τηγάνι και απλώστε από πάνω τη σάλτσα. Ολοκληρώστε με κομμάτια τόνου καλά στραγγισμένα και σερβίρετε αμέσως.

Θρεπτικά Συστατικά
Μια μερίδα της συνταγής περιέχει:


Θερμίδες
kcal 287
Πρωτεΐνη
g 19,1
Λιπίδια 
g 13,5
Γλυκίδια 
g 23,5
Ασβέστιο 
mg 54
Φώσφορο 
mg 243
Σίδηρο 
mg 3,1
Ψευδάργυρο 
mg 1,0
Βιταμίνη B1 
mg 0,13
Βιταμίνη B2 
mg 0,27
Βιταμίνη PP 
mg 5,9
Βιταμίνη C 
mg 16,0
Βιταμίνη A 
mcg 209,3
Βιταμίνη D 
mcg 2,84
Βιταμίνη E 
mg 2,87

0 comments