Χρόνος: 15 λεπτά
Φιλέτα Σολομού
Δυσκολία: 1/5
Υλικά για τέσσερα άτομα:
1 ματσάκι άσπρα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 3 συσκευασίες των 150g
Φιλέτο Σολομού σε νερό
- 2 φρέσκες πικάντικες
πιπερίτσες τσίλι
- 30ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 30g σάλτσα μπαλσάμικο
- 2 μικρά φύλλα δάφνης
Εκτέλεση:
1. Καθαρίστε τα κρεμμυδάκια, πετάξτε το σκληρό μέρος και κόψτε τα κατά
μήκος. Αφαιρέστε τους σπόρους από τις πιπερίτσες τσίλι και κόψτε τες σε
ροδέλες.
2. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε τα φιλέτα σολομού
(στραγγισμένα), στη συνέχεια τα κρεμμυδάκια, τις πιπερίτσες τσίλι, το λάδι και
τη σάλτσα μπαλσάμικο.
3. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, βγάλτε τα από το τηγάνι και
σερβίρετε.
Μια νόστιμη εναλλακτική επιλογή: προσθέστε στο μείγμα 10g φρεσκοτριμμένο τζίντζερ ή
σέλινο.
Θρεπτικά συστατικά
Μια μερίδα της συνταγής περιέχει:
Θερμίδες
|
kcal 277
|
Πρωτεϊνη
|
g 20,0
|
Λιπίδια
|
g
20,3
|
Γλυκίδια
|
g 3,7
|
Ασβέστιο
|
mg
81
|
Φώσφορο
|
mg 281
|
Σίδηρο
|
mg
1,5
|
Ψευδάργυρο
|
mg 0,9
|
Βιταμίνη B1
|
mg
0,06
|
Βιταμίνη B2
|
mg 0,20
|
Βιταμίνη PP
|
mg
6,8
|
Βιταμίνη C
|
mg 5,5
|
Βιταμίνη A
|
mcg
70,4
|
Βιταμίνη D
|
mcg 14,99
|
Βιταμίνη E
|
mg
3,62
|
0 comments