Φιλέτα Σολομού
Δυσκολία: 1/5
Υλικά για τέσσερα άτομα:
- 4 φέτες μπαγιάτικο σπιτικό ψωμί ή παξιμάδι κριθαριού
- 300g Φιλέτο Σολομού σε Ελαιόλαδο
- 4 σκληρές κόκκινες ντομάτες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- μερικά φύλλα βασιλικού
- 40ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- αλάτι
Ελαφρύ και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά χάρη στην καροτίνη που περιέχει η
ντομάτα, τις βιταμίνες του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου και τα Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα
που περιέχει ο σολομός.
Εκτέλεση:
1. Περάστε γρήγορα το ψωμί κάτω από λίγο νερό, θρυμματίστε το σε μικρά
κομμάτια, κόψτε τις ντομάτες σε κύβους και το κρεμμυδάκι σε λεπτές φέτες.
2. Βάλτε τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέστε τα κομμάτια του σολομού
αφού τα στραγγίσετε και τα θρυμματίσετε.
3. Προσθέστε λάδι, μια πρέζα αλατοπίπερο και αρωματίστε με τα
φρεσκοκομμένα φύλλα βασιλικού.
4. Μαρινάρετε για 20 λεπτά και απολαύστε το φρέσκο.
Για ένα υγιεινό και ισορροπημένο γεύμα, συνδυάστε με 150g σοταρισμένο
φιλέτο και ολοκληρώστε με ένα φρούτο.
Θρεπτικά συστατικά
Μια μερίδα της συνταγής περιέχει:
Θερμίδες
|
kcal 302
|
Πρωτεϊνη
|
g 16,6
|
Λιπίδια
|
g
17,5
|
Γλυκίδια
|
g 20,9
|
Ασβέστιο
|
mg
49
|
Φώσφορο
|
mg 267
|
Σίδηρο
|
mg
1,9
|
Ψευδάργυρο
|
mg 1,7
|
Βιταμίνη B1
|
mg
0,27
|
Βιταμίνη B2
|
mg 0,14
|
Βιταμίνη PP
|
mg
6,6
|
Βιταμίνη C
|
mg 28,5
|
Βιταμίνη A
|
mcg
162,9
|
Βιταμίνη D
|
mcg 4,74
|
Βιταμίνη E
|
mg
4,73
|
0 comments