ΣΚΟΡΔΟ
Έγκριτες μελέτες
συσχετίζουν την τακτική του κατανάλωση με χαμηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων και
χοληστερίνης, αλλά και με μείωση του ρυθμού οξείδωσης της LDL χοληστερίνης, που
θεωρείται καθοριστική για τη δημιουργία της αθηρωματικής πλάκας στα αγγεία.
Επιπλέον, επιδρά και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Είναι πλούσιο σε
αντιοξειδωτικά και σε μονοακόρεστα λιπαρά, που φαίνεται ότι αυξάνουν ελαφρώς τα
επίπεδα της καλής χοληστερίνης. Επιπλέον έχει βιταμίνη Ε και άλλες πολύτιμες
αντιοξειδωτικές ουσίες, όπως φαινόλες, που έχουν αντιφλεγμονώδη και
αντιθρομβωτική δράση και συμβάλλουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και την
καλύτερη λειτουργία των αγγείων.
0 comments