Q & A - Το σουσάμι και τα προϊόντα του μπορούν να υπολογίζονται ως πηγές ασβεστίου;

Πέρα από τη συμβολή του στην υγεία της καρδιάς και των αγγείων, το σουσάμι και τα προϊόντα του αποτελούν εξαιρετικές πηγές ασβεστίου.

Και μάλιστα ασβεστίου που βιοδιατίθεται (απορροφάται και αξιοποιείται) πολύ καλύτερα από ό,τι από άλλες μη ζωικές πηγές, αφού στο σουσάμι εμπεριέχονται λιγότερα φυτικά οξέα, που γνωρίζουμε πως εμποδίζουν τη σωστή απορρόφηση του ασβεστίου από τις τροφές.


Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε πως αν και η αποφλοίωση του σουσαμιού πριν από την παρασκευή ταχινιού οδηγεί σε απώλειες ασβεστίου, επειδή μαζί με το φλοιό απομακρύνονται και ποσότητες φυτικών οξέων, το ασβέστιο που παραμένει είναι μεν λιγότερο, αλλά απορροφάται καλύτερα!

0 comments